sudska policija

Македонија

Маричиќ: Ги зголемивме платите на судската, набавуваме нови униформи за затворската полиција

А1он
По зголемувањето на платите на судската полиција, следуваат и нови униформи за затворската полиција, најави министерот за правда, Бојан Маричиќ. Тој посочи дека веќе го
Македонија

Судската полиција носи униформи стари 12 години

А1он
Независниот синдикат на судската полиција го поздравува Планот за едукација и тренинг на вработените, кој го донесе Министерството за правда, но сепак посочува дека секоја
Македонија

Судската полиција ќе протестира ако не и се исполнат барањата

А1он
Вработените од судската полиција најавуваат протест преку кој ќе го искажат своето незадоволство поради неисполнување на нивните права предвидени во Законот за судска служба. Претседателот