sudenja

Македонија

„Сите за правично судење“ бара онлајн судења на притворениците

А1он
Коалицијата “Сите за правично судење” ги повика надлежните служби, вклучувајќи ги судовите, Судскиот совет, Министерството за правда, Управата за извршување на санкции, како и казнено
Македонија

Како ќе се одржуваат судења со десетици обвинети за време на пандемија, реагираат правниците

Мери Јордановска
Откако бугарскиот и грчкиот Врховен суд препорачаа одложување на јавните расправи и судења за еден месец поради коронавирусот, со реакција се јави невладината Коалиција за
Македонија

Нема одложувања на судењата поради коронавирусот, Министерството за правда бара да се намали бројот на јавност во судниците

А1он
Следејќи ги препораките на Министерството за здравство, а со цел зголемена заштита на странките во постапките, Министерството за правда препорачува продолжување на судските постапки со
Македонија

Протест за „Диво Насеље“, ќе се бара правично судење

Кристијан Ландов
Претседателот на Здружението на албански политички затвореници во Македнија, Шпетим Положни повикува на протести за правично судење на лицата инволвирани во случајот „Диво Насеље“. Протестот