studenti

Македонија

Даниела Темелкова в.д. директор на Државниот студентски центар „Скопје“

А1он
Директорот на Државниот студентски центар „Скопје“ – Скопје Крешимир Павиќ поднесе оставка на функцијата што ја извршуваше од февруари 2007 година. На негово место е именуван
Македонија

Трибина „Значењето на авторството и иноваторството во насока на поттикнување на економскиот развој“

А1он
На Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје, денеска во организација на Здружението на граѓани „Еснафи“ ќе се одржи трибина „Значењето на авторството и иноваторството во насока
Македонија

Уставен: Одложено одлучувањето по Законот за високо образование

А1он
Непотполниот состав поради болест на две судијки беше причина Уставниот суд на Република Македонија денеска да го одложи одлучувањето по Законот за високо образование. – Одлучувањето по
Македонија

Студиите по новинарство одебележаа 35 години

А1он
Новинарството го губи интензитетот на двигател на демократијата и професија што се бори за слободна мисла и непристрасно пренесување на информациите. Врз уредувачката политика влијаат
Македонија

Студентски парламент: Недонесувањето на Буџетот ќе ја стопира исплатата на стипендиите

А1он
Блокадата на Буџетот би значело стопирање на исплата на студентските стипендии, односно стопирање на парите со кои ние опстојуваме, се школуваме и инвестираме во нашето