studenti

Македонија

Скандал: Марина станал ректор без нострифицирана диплома

А1он
Просветниот инспекторат, на вонредната инспекциска контрола на охридскиот Универзитетот за информатика „Св. Апостол Павле“, во Охрид, констатирал голем број неправилности . „Наместо законскиот минимум од
Македонија

УКИМ го објави Конкурсот за запишување студенти во прва година во 2013/2014

А1он
Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје го објави Конкурсот за запишување студенти во прва година во учебната 2013/2014 година, според кој има  10.311 слободни места.  Од
Македонија

Отворен ден на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје

А1он
Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје, денеска организира отворен ден. Посетителите ќе имаат можност непосредно во разговор со наставниот кадар и студентите да се запознаат
Македонија

Дали е возможно бесплатно високо образование?

А1он
Движењето „Слободен индекс“ побара бесплатно високо образование за сите социјални слоеви. Според она што тие го објавија на својот блог бесплатно високо образование треба да
Македонија

Болоњски процес: Во Хрватска го критикуваат, кај нас нема анализи

А1он
Наспроти дискусиите и анализите во земјите од регионот за успешноста на Болоњскиот процес на студирање, во Македонија се уште нема темелна анализа за позитивните и
Македонија

Кониковското евангелие презентирано во Букурешт

А1он
На Факултетот за странски јазици и литература на Универзитетот во Букурешт вчера беше презентирано Кониковското евангелие, на иницијатива на  Лекторатот по македонски јазик во Букурешт и Амбасадата на
Македонија

Разрешен ректорот на Универзитетот за информатички технологии „Св. апостол Павле“

А1он
Сенатот на Универзитетот за информатички технологии „Свети Апостол Павле“ од Охрид вчера на вонредна седница го разреши од должност ректорот Нинослав Марина. Разрешен е и
Македонија

Иванов: Академските граѓани се движечка сила за развој на општеството

А1он
Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ги прими студентите со највисок просечен успех на факултетите од областа на општествените науки при Државниот Универзитет во