studenti

Македонија

Кралев: Новите објекти во студентскиот „Стив Наумов“ ќе бидат завршени до почетокот на следната година

А1он
Министерот за образование и наука Панче Кралев денеска ги посети објектите во изградба во студенскиот дом „Стив Наумов“. Објектите се на место на дотраените бараки и предвидено
Македонија

Светот е како книга и оние кои не патуваат читаат само една страница од него

А1он
Во организација на Граѓанска асоцијација МОСТ, дванаесет студенти избрани по пат на јавен конкурс, ова лето ја добија неверојатната  можност еден месец да се чувствуваат
Македонија

МОФ: Неправилности и ниска излезност за избор на студентски лидер

А1он
Младинскиот образовен форум реагира за изборите на студентски лидер. Според нивните набљудувачи и репортери, изборите за претседател на СПУКМ биле  со неправилности и ниска излезност.
Македонија

Од денеска студентите повторно во клупите – стартува академската година

А1он
За повеќе од 17 илјади студенти вво 400 различни студиски програми, на сите јавни и приватни високообразовни установи во Република Македонија почнува новата академска 2012/2013