sonk

Македонија

(ВИДЕО) СОНК: И покрај силните притисоци – утре одиме на протест

А1он
Силни притисоци трпат членовите на СОНК пред утрешниот протест. Професори од внатрешноста добивале закани дека ќе бидат отпуштени од работа, а дека последици ќе имале
Македонија

МОФ со поддршка на СОНК за надминување на проблемите во образованието

А1он
Младински образовен форум (МОФ) ги поддржува напорите на Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) за надминување на проблемите во образованието со кои се соочуваат
Македонија

Договорена стратешка соработка на МОН и СОНК за реформите во образовниот систем

А1он
Процесот на екстерно тестирање, употреба на е-дневникот, колективни договори во високото образование и науката и процесот на трансформација на работниот однос на вработените во основните
Македонија

СОНК: Не ги оправдуваме истополовите бракови

А1он
Опаѓањето на наталитетот во Република Македонија кое трае повеќе од една деценија има исклучително тешки последици вкупно по државата, рече на денешната прес конференција Јаким