Колумни

Македонија

Реален здравствен систем, а не експлодирана ракета на годината-петарда

А1он
Аристотел ја разликувал реториката од беседата. Тој сметал дека реториката се занимавала со изнаоѓање на најдобри средства за убедување и нејзината основна задача не е
Македонија

Погледот на Балканот кон Брисел, а намигнувањето кон Москва не е добра можност

А1он
Балканскиот регион е дел од хибридниот конфликт меѓу Западот и Руската Федерација. Потребно е да се подигне нивото на свесност за ширењето на руското влијание
Македонија

Блажески: Солза, лажеш, ти никогаш не би се качила на гајби и буриња, освен ако не мислиш дека тие се мостот до удобна фотеља

А1он
Се сеќавам, кога пред неколку години ја донесе Ружин во партија. Ја претстави како големина. Рече: Еден квалитет како Солза мора да биде коптиран во
Македонија

Врне во душите на македонскиот народ, ама здравството нема да потоне

А1он
Дождот не намокри, намокри се , дури и Вардар го излеа. Направи прочистување ама какво? Здравството мора да биде прочистено и тоа темелно. Болната вистина
Македонија

Никола, биди човек и кажи им на своите дека ги предаде по теркот на Тупурковски

А1он
Ве читам деновиве дека целото внимание Ви е насоченоно кон “сончогледите”. Јавно, неколку пати, имам повикано членови на ДПМНЕ да размислат кого го поддржуваат. Јавно
Македонија

Груевски, да беше „жива“ А1, ќе гостуваше само во емисијата „Бисери“

А1он
Парадоксот на нашата земја. Од една страна Рамкоска со својата животна голгота, од друга страна егзекуторот Никола. Ги делеа само неколку часа, неколку бројки од
Македонија

Среќата пресечена од срамот или беше обратно, срамот измиен од среќата

А1он
Септември. За некого само месец од годината. За некого заоѓање на летото. За некого време да се почне со подготвување зимници. За повеќето почеток на