smetkovoditeli

Македонија

Сметководителите утре ќе протестираат, велат дека Владата ги игнорира нивните барања

А1он
„Барањето на сметководителите за пролонгирање на роковите за доставување на даночните и финансиските извештаи доставено до Влада на РСМ на ден 18/01/2021 година, е изгубено
Економија

Сметководителите бараат законски измени за подобри услови за вршење на дејноста и воспоставување ред во фелата

А1он
Сметководството е нервниот систем на економијата, но професионалците кои секојдневно ја вршат оваа работа се во крајно подредена позиција во споредба со колегите од другите
Економија

Комората на сметководители бара да се носат навремени и прецизни законски решенија

А1он
Комората на сметководители при Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), бара да се носат јасни и навремени законски решенија со подобра техничка и институционална
Економија

Договор за соработка меѓу коморите на сметководители и на проценувачи

А1он
Креирање на платформа за заедничко делување со особен акцент за подобрување на квалитетот на работа, на националната легислатива, како и унапредување на демократските процеси од
Економија

Комора на сметководители: Ликвидноста на над 65 проценти од претпријатијата е сериозно нарушена

А1он
Голем дел од самостојните вршители на дејност се уште немаат добиено средства за април иако уредно поднеле барање и барањето им било одобрено. Сите параметри
Економија

Сметководителите ќе дискутираат за предизвиците што ги наметна КОВИД-19

А1он
Комората на сметководители на Македонија денеска ќе дискутира за моменталната состојба и предизвиците со кои се соочуваат деловните субјекти во услови на неизвесноcт, како резултат
Македонија

Сметководителите кои започнале со обука, имаат рок од 200 дена по крајот на вонредната да ја завршат

А1он
На денешната владина седница е донесена Уредба со законска сила за примена на Законот за вршење на сметководствени работи за време на вонредна состојба со
Македонија

Комората на сметководители донира дигитален пулт за превенција од КОВИД-19 на Детската болница во Козле

А1он
Комората на сметководители на Македонија при Сојузот на стопански комори денеска обезбеди дигитален пулт за бесконтактно мерење температура и за дезинфекција за Институтот за белодробни
Економија

Комората на сметководители бара меѓуинституционална координација

А1он
Cметководителите со сите свои ресурси се залагаат да се овозможи претпријатијата да можат максимално да ги искористат мерките за поддршка, да може да функционираат и
Економија

Сметководителите со конкретни барања за помош, евидентиран пад на прометот до 20 проценти

А1он
Да се плати административна такса за документите потребни за аплицирање на повикот за бескаматната поддршка на фирмите објавен вчера, а Развојната банка да ги обезбеди