smetkovoditeli

Економија

Сметководителите бараат да имаат и права не само обврски

А1он
Експерти, професори, сметководители, претставници на владини и меѓународни институции и организации, како и релевантни чинители во сметководствената дејност, дискутираа на конференцијата на тема „Функција и
Економија

Конференција за примена на законот за вршење сметководствени работи

А1он
Конференција на тема „Функција и примена на Законот за вршење на сметководствени работи“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Комора на сметководители
Економија

Одбележан Меѓународниот ден на сметководители во нашата земја

А1он
Комората на сметководители на Македонија го прослави денот на сметководството со седница на Собрание на која беа донесени значајни заклучоци, одлуки и акти за идни
Видео Економија

ВИДЕО: Со полиција сметководителите ги спречија колегите да влезат на седницата, тензично во хотелот „Порта“

А1он
Со полиција и приватно обезбедување сметководителите спречија некои од своите колеги од Институтот на сметководители и овластени сметководители (ИСОС) да влезат на денешната седница на
Економија

Сметководителите бараат да бидат консултурани за измените на Законот за сметководствени работи

А1он
Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ, заедно со националните активни здруженија, комори и Сојузот на сметководители кои се грижат за подобрување на условите