komora na smetkovoditeli

Економија

Сметководителите повторно бараат продолжување на рокот за финансиските извештаи до 31 март, се жалат и на УЈП

А1он
Комората на сметководители при Сојузот на стопански комори денеска на прес-конференција уште еднаш апелира да се продолжи рокот за поднесување годишни финансиски извештаи до 31
Македонија

Бектеши: сметководителите и не биле толку погодени од пандемијата, нема пролонгирање на рокот за завршните сметки

Маја Илиевска-Пачемска
На десет дена пред крајниот рок за доставување на завршните сметки на компаниите, министерот за економија Крешник Бектеши вели дека нема пролонгирање на рокот, како
Македонија

Речиси 50 отсто од сметководителите биле болни од Ковид-19, бараат пролонгирањето на роковите

А1он
Од почетокот на пандемијата вкупно 49,2 отсто од сметководителите имале КОВИД, а над 54 проценти од нив биле болни во најкритичниот период, од декември до
Економија

Сметководителите бараат повлекување на измените за сметководствени услуги и итна средба со министерот за финансии

А1он
Комората на сметководители при Сојузот на стопански комори бара повлекување на измените на Законот за вршење на сметководствени работи кои се во собраниска процедура и
Економија

Сметководителите бараат Министертсвото за економија да ја преиспита одлуката околу роковите за завршните сметки

А1он
Одредени структури во Министерството за финансии и натаму, крајно посветено и пожртвувано се залагаат за уништување на крвотокот кој е единствената врска меѓу државата и
Економија

Комората на сметководители бара да се носат навремени и прецизни законски решенија

А1он
Комората на сметководители при Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), бара да се носат јасни и навремени законски решенија со подобра техничка и институционална