semm

Македонија

Новинарските организации бараат поголема одговорност од медиумите при објава на сатирични содржини

А1он
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) реагираат на објавите со измислените изјави поврзани со градоначалникот на
Македонија

Медиумските организации се против враќање на праксата на плаќање на медиумски кампањи со јавни пари

А1он
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Советот за етика во медиумите
Македонија

Медиумски организации сметаат дека изборот на органите во МРТ и АВМУ со просто мнозинство е ризичен

А1он
Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Советот за етика во медиумите
Македонија

ЗНМ и СЕММ: вербалните и сите други напади кон новинарите треба веднаш да престанат

А1он
Од новинарските здруженија ЗНМ и СЕММ реагираат дека периодов продолжуваат серија вербални или напади преку социјалните мрежи, како и закани кон новинарите во Македонија. „Новинарот
Македонија

Европската комисија со потврда за активностите на ЗНМ и на Советот за етика во медиумите

А1он
Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) денеска преку соопштение укажува дека во Извештајот на Европската комисија за напредокот на земјата интензивирањето на заложбите за саморегулација
Македонија

СЕММ го осудува нападот кон новинарската екипа на Ал Џезеира

А1он
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) го осудува нападот кон новинарската екипа на Ал Џезеира на протестот во Скопје, организиран од политичката партија
Македонија

ЗНМ и СЕММ го осудуваат прекршувањето на изборниот молк од онлајн-медиуми

А1он
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) најостро ги осудуваат, како што наведуваат во соопштение, случаите на
Македонија

ССНМ, ЗНМ и СЕММ со десет прашања до политичките партии кои ќе учествуваат на изборите

А1он
Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) во пресрет
Македонија

СЕММ отстапи од грантот за владина поддршка на здруженија во борбата со корона кризата

А1он
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) информира дека отстапува од грантот во рамки на владината поддршка за здруженија и фондации за мерки за
Македонија

СЕММ: Има неетичко и непрофесионално известување, и политизирање на корона кризата

А1он
Две третини од сите пријави до Советот за етика во медиумите (СЕММ) се однесуваат на известувањето на медиумите во врска со пандемијата на коронавирусот. Од