semm

Македонија

Советот за етика во медиумите осудува физички пресметки помеѓу новинари

А1он
Советот за етика во медиумите на Македонија најостро ги осудува сите облици на физички пресметки во кои се инволвирани новинари и апелира на воздржаност и
Македонија

Антоновски се повлече од Управниот одбор на СЕММ

А1он
Управниот одбор на Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) на својата вчерашна седница го констатира известувањето од Драган Антоновски за оставка и ослободување
Македонија

СЕММ: Итна реакција на полицијата и ЈО за расветлување на инцидентите во кои беа нападнати новинарски екипи

А1он
„Советот за етика во медиумите (СЕММ), по вчерашните инциденти во Собранието на Република Македонија, во кои беа нападнати и новинарски екипи од неколку медиуми, апелира
Македонија

Совет за етика во медиумите: Зачестени случаите на злоупотреба на медиуми

А1он
Советот за етика во медиумите (СЕММ) со реагира на зачестените случаи на злоупотреба на одредени медиуми, особено, како што велат, во контекст на сегашната политичка
Македонија

СЕММ го осуди физичкиот напад врз новинарот на телевизија 24

А1он
„Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) го осудува вчерашниот физички напад врз новинарот на телевизија 24, Христијан Баневски. Трендот на насилство и попречување
Македонија

СЕММ: Медиумите да не дозволат да бидат манипулирани од политичарите и другите актери во изборниот процес

А1он
„Со почетокот на изборната кампања во Република Македонија, Советот за етика во медиумите (СЕММ) апелира за целосна професионална одговорност во новинарството, промовирање партиципаторен политички процес