rodova ednakvost

Свет

ЕК: Родовата еднаквост е во ДНК-то на ЕУ, но ниту една земја се уште не ја остварила во целост

А1он
Потпретседателите на Европската комисија, Франс Тимерманс и Федерика Могерини, како и еврокомесарите Невен Мимица, Димитрис Аврамопулос, Мариен Тисен, Христос Стилијанидис и Вера Јурова, денеска испратија
Македонија

21 организации здружено во Платформа за обезбедување на родова еднаквост и заштита на женските права

А1он
Платформата за родова едкаквост, денес одржа прес конференција каде 21 Здружение на граѓани поттикнати од маргинилизираната положба на жените во Република Македонија ја идентификуваа потребата
Македонија

(ВИДЕО) Здруженска: Законот за еднаквост не се спроведува во општините

А1он
„Што (ќе) направи општината за родовата еднаквост годинава?“, органзацијата Акција Здруженска го постави ова прашање и одговори со истражување од кое може да се види