parno

Економија

Регулаторна предлага намалување на цената на парното од 1. август

А1он
Регулаторната комисија за енергетика предлага цената за топлинска енергија од 1. август годинава да се намали за 2,82 отсто за корисниците на „Балкан енерџи груп“,
Економија

ЛДП запрепастена од срамната одлука на Уставен за парното

А1он
Уставниот суд, ја отфрли инцијативата поденесена од ЛДП за оцена на уставноста и законитоста за одредбите од Правилникот за снабдување со топлинска енергија донесени од
Македонија

Без греење само потрошувачите од населбата Тафталиџе 2

А1он
Во поголемиот дел од населбите кои останаа без греење поради исклучувањето од работа на топланата Запад греењето е повторно вклучено. Без греење остануваат само корисниците