opstina struga

Македонија

За Груби, платформите во Струга не се дивоградба: Нема никаков притисок од јавноста

Кристијан Ландов
Вицепремиерот Артан Груби отиде до Струга за да најави дека тамошниот градоначалник Рамиз Мерко, ќе урива платформи на брегот на Охридското Езеро. Груби смета дека
Македонија

Мерко ќе урива шест платформи на крајбрежјето од солидарност, за објектите не сака да чуе

А1он
Градоначалникот на Струга, Рамиз Мерко вели дека ќе се уриваат шест платформи на крајбрежјето. Но, за нив вели дека не се дивиградби. Прашан зошто се
Македонија

„Охрид СОС“: Ново парапетче на Охридското Езеро додека Заев нема контрола врз државата

Граѓанската иницијатива „Охрид СОС“ алармира за ново уништување на брегот на Охридското Езеро, овој пат во близина на црквата „Св. Недела“ во Радожда. Градежна механизација