opstina butel

Македонија

Костовски: Поранешен вработен во МВР мамел граѓани дека ќе изврши отуѓување на државно земјиште на Општина Бутел

А1он
Од Општина Бутел информираат дека градоначалникот Дарко Костовски поседува информации дека лицето Николче К. (поранешен вработен во МВР) со лажни документи и фалсификувани потписи успеал
Македонија

Општина Бутел потрошила 164.000 евра за лица кои не потпишале договори за вработување, покажа ревизијата за 2021 година

Орце Костов
Надминување на законскиот лимит од две години за континуирани привремени вработувања, неправилности во исплатата на расходи за гориво и паушално плаќање на камиони за зимско
Македонија

Градоначалникот на Бутел нуди бесплатен превоз за стари и изнемоштени: Мило ми е што никој не ја злоупотреби можноста

Маја Илиевска-Пачемска
По најавата за штрајк на ЈСП, доцна синоќа градоначалникот на Општина Бутел, Дарко Костовски, понуди бесплатен превоз за стари и изнемоштени лица кои имаат потреба
Македонија

Костовски: Самохраните родители и корисниците на социјална помош нема да плаќаат партиципација во детските градинки за своите деца

А1он
„Денес на мој предлог, а од страна на советот на Општина Бутел беше изгласана одлука со која се ослободуваат од плаќање родителите корисници на социјална