nvo

Македонија

Неколку невладини организации од Кавадарци станаа дел од Коалицијата Заедно за Европска Македонија

А1он
Претставници на неколку невладини организации од Кавадарци, пристапија и станаа дел од Коалицијата Заедно за Европска Македонија. На заедничката средба, тие дискутираа за придобивките од
Македонија

Во Велес дебата за улогата на невладиниот сектор на евроатлантската интеграција

А1он
Претставници на Локалниот граѓански совет на Општина Велес, односно невладините организации од Велес денеска дебатираа за улогата на невладиниот сектор во активностите на планот на
Македонија

(ВИДЕО) Спасовски: Соработката со граѓанскиот сектор ни е приоритет

А1он
Еден од основните приоритети на актуелното раководство на МВР е и соработката и партнерството со граѓанскиот сектор, односно граѓанските асоцијации чии што активизам се однесува
Македонија

Министерот Спасовски и НВО ќе разговаат за мониторингот на референдумот

А1он
Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска ќе одржи работна средба на тема „Превенција од насилниот екстремизам“ со претставници на невладини организации и Националниот комитет
Македонија

Потпишани договори со четири грантисти и 14 партнер организации од процесот на РИКО

А1он
Договори со четири грантисти и 14 партнер организации од процесот на Регионалната канцеларија за соработка со млади (РИКО) денеска беа потпишани во Агенцијата за млади
Македонија

Промовиран проект за подобра соработка меѓу НВО и институциите од социјалната сфера

А1он
Центарот за ромска заедница „ДРОМ“ од Куманово денеска го промовираше проектот „Проценка на влијание на регулативата од сенка, врз регулативата од сферата а социјалната заштита“
Македонија

Конференција: Граѓанскиот организации не се непријатели, работат во ист правец со институциите

А1он
Во организација на Центарот за интеркултурен дијалог, European Projects Association (EPA) и Македонскиот зелен центар денеска се одржа завршната конференција „Улогата на граѓанското општество во
Македонија

Владата на РМ го отвори процесот за консултации со граѓанските организации за Планот 3-6-9 за итни реформи

А1он
Работните групи на претставници на Министерствата, кои се дел од ад – хок групата за имплементација на План 3–6–9 и претставници на граѓански организации, денеска
Економија

Консултација со НВО секторот за управување со јавните финансии 2018–2021

А1он
Стратегијата за управување со јавните финансии на ИПА 2 механизмот за граѓански организаци денеска беше претставена пред претставници на граѓанското општество со цел да се