mural

Култура

„Еднакви, заедно посилни“ мурал на фасадата на салата „Партизан“ во Кавадарци

А1он
„Еднакви, заедно посилни“, пишува на новоизработениот мурал на фасадата на салата „Партизан“ во Кавадарци. – Со овој мурал се завршува серијата АКТО мурали со која
Култура

Нов мурал во центарот на Прилеп – „Напред, без да се заборави”

А1он
Со изработка на мурал на фасадата на хотелот „Скопје” спроти Меморијален музеј „11 Октомври 1941“ во центарот на Прилеп, продолжува програмата на јубилејното 15-то издание
Магазин

ВИДЕО: Американски уметник наслика импозантен мурал со суперхероите на „Марвел“

А1он
Уметникот Алекс Рос наслика огромен мурал на кој се претставени 35 најпознати суперхерои на „Марвел“, а студиото објави снимка која го прикажува процесот на создавање
Култура

Конкурс за изработка на мурал на фасадата на КСП Центар – Јадро

А1он
Културно-социјалниот простор Центар-Јадро објави конкурс за изработка на мурал на фасадата на Центарот, со цел промоција на уметноста во јавен простор. Муралот треба да биде