Фестивал на урбана култура – МУРАЛ

Од:

Вечерва почнувајќи од 22.00ч во дворот на Кинотекат на С. Македонија ќе се одржи второто издание на Фестивалот на урбана култура МУРАЛ. Духот на овој фестивал е негување на урбаната култура и уметност и за таа цел оваа година ќе биде нацртан мурал на зградата на Кинотека. Уметничкот печат ќе го даде артистката Воскресија Андреевска.

Во склоп на настанот ќе се одржи и изложба на фотографите и уметниците Ирина Крстевска и Филип Лафазоновски.

Оваа година беше предизвик за сите нас, па затоа е време за да им се даде простор на шаренилото од бои искомбинирани со музиката на изведувачите: Долорес Поповиќ, Андреј Татарчевски и DJ Gloomié.

Би можело да ве интересира

Во Струмица заврши пренамената на дел од градската скривница во уметничка галерија

Ана Ололовска

Уметнички инсталации кај некогашните кино „Карпош“ и диско „Турист“

Ана Ололовска

Видео запис „Порасни ме, навади ме, погали ме“ на Зорица Зафировска

Ана Ололовска

„Дрвјата паметат!“ – уметнички проект во сеќавање на одбраната на паркот кај „Бристол“

Ана Ололовска

Во Тетово работилници за стекнување основи за ликовно сликање, фотографирање и филм

Ана Ололовска

Светски познати теоретичари и експерти на уметноста ќе одржат онлајн предавања во МСУ

Ана Ололовска