мизрахи

Македонија

Мизрахи: Заклучоците кои ги прочитав пред Анкетната комисија немаат политички наратив

А1он
Заклучоците кои ги прочитав пред Анкетната комисија немаат политички наратив, во нив нема ниту еден политички збор, беа доставени до сите медиуми, а се однесуваат
Македонија

Мизрахи: Имаме сублимат дека од страна на Клиниката за онкологија прекршени се 37 закони и 31 законска одредба

А1он
Претседателката на собраниската Анкетна Комисија за онкологија Рашела Мизрахи на денешната прес-конференција над 40 минути цитираше закони и подзаконски акти кои, според неа, биле прекршени
Македонија

Членови на Анкетна комисија од СДСМ: Мизрахи чита заклучоци од белата палата

Орце Костов
Пратениците членови на собраниската Анкетна комисија за скандалот во Онкологија на денешната прес-конференција побараа оставка од претседателката на Комисијата Рашела Мизрахи поради, како што рекоа,
Македонија

За Мизрахи, Филипче, Васев и Нухи имаат најголема одговорност за Онкологија: СДСМ ќе бара оставка од неа

Орце Костов
Членовите на Анкетната комисија за Онкологија на денешната седница не можеа да се усогласат за заклучоците од досегашната работа за утврдување на политичка одговорност. Претседателката
Македонија

Рашела М. изработува академски трудови за пари, министерката вели дека е лажен профил

Кристијан Ландов
Профил со личните податоци на професорката, која сега е министерка за труд и социјална политика, Рашела Мизрахи, преку мрежата „Апворк“ нуди изработка на магистерски и