mazi

Свет

Во Австралија отворена првата „сигурна куќа“ за мажи-жртви на семејно насилство

А1он
Центар за мажи жртви на семејно насилство е отворен во австралиската држава Квинсленд, јавија локалните медиуми. Организацијата „Sheltered By Grace“, која им помага на бездомниците,
Свет

Карикатура во „Ла Република“: Жените со препреки, а мажите лесно во кариерата

А1он
Перуански карикатурист од дневниот весник „Ла Република“, преку карикатура илустрирал со што се соочуваат жените во кариерата, а со што мажите. Според карикатурата, жените прескокнуваат