Ljupco Nikolovski

Економија

Николовски: За само две години создадовме над две илјади мали оператори со храна како семејни бизниси

А1он
Со измените во законската регулатива успешно ја реализиравме нашата визија од пред четири години да создадеме две илјади мали оператори со храна, а тоа го
Економија

Николовски: Сите земјоделци чии договори за закуп истекуваат за време на изборниот процес непречено ќе ги добијат заслужените субвенции, креиравме решение во интерес на земјоделците

А1он
Земјоделците од Лозово се пример како максимално се користи можноста за закуп на земјоделското земјиште, кое го ставаме на располагање до земјоделците. Само во изминативе
Економија

Николовски: Нашата земја денес ја работат нашите земјоделци, само за овие години во Лозово се доделени 1.400 хектари земјоделско земјиште

А1он
Во рамки на информативниот караван Резултати за земјоделците, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денеска во Лозово оствари средби со повеќе земјоделци, презентирајќи
Економија

Николовски во посета на земјоделците во Свети Николе

А1он
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денеска беше во посета на Општина Свети Николе, каде што со земјоделците разговараше за новите мерки оваа
Економија

Николовски: Сточарите оваа недела на своите сметки можат да ги очекуваат 30-те проценти авансна основна субвенција

А1он
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство во техничката Влада, Љупчо Николовски денеска во Берово оствари повеќе средби со земјоделците и сточарите од беровско, на кои
Економија

Николовски ги презентира мерките за поддршка за годинава, 2024-та ќе биде година на нови мерки во сточарството

А1он
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска на прес-конференција во Владата ги претстави мерките за поддршка на земјоделците што ќе ги доделува Министерството
Македонија

Николовски: Во 2024 странска инвестиција во Крива Паланка, модерни апарати за здравствениот дом, нови проекти за градот

А1он
Нови проекти за Крива Паланка, странска инвестиција во областа на прехранбената индустрија и набавка на нови апарати за здравствениот дом во неговиот роден град, најави
Економија

Николовски: Македонското земјоделство е успешен модел и пример за искористување на европските пари

А1он
Македонското земјоделство покажа дека е подготвено да ги апсорбира парите од европските фондови без кои нема модернизација и развој. Станавме пример и успешен модел што
Македонија

Пуштен патот Крива Паланка -Деве Баир, Николовски најави повеќе нови проекти

А1он
На денешното пуштање на државниот пат Крива Паланка – Деве Баир како најголем завршен проект на Владата во овие години во овој регион, министерот Љупчо