levica

Македонија

ЛЕВИЦА: Јавно обелоденување на имињата на македонските граѓани кое се дел од аферата „Панама-документи“

А1он
„Со откривањето на аферата наречена „Панама-документи“ протекоа податоци за користење на „оф-шор“ сметки за изнесување на огромни суми пари од страна на разни светски моќници.
Македонија

Левица го поддржува протестот пред Уставниот суд!

А1он
„Левица го поддржуваше и ќе продолжи да го поддржува народниот изблик на незадоволство против диригираните одлуки на Уставниот суд. Нашите членови и досега даваа поддршка
Македонија

Левица: Ако бидат фер и демократски, изборите на 5 јуни ќе значат крај на автократскиот режим во Македонија

А1он
ВМРО-ДПМНЕ, автократската партија која воспостави автократски режим во Македонија, е принудена да отстапува. Веќе не е онолку силна колку што сака да остава впечаток дека
Македонија

Левица: „Двоглавиот орел” е само маска за прикривање на социјалната мизерија

А1он
Левица како надетничка партија не ги спори различните културолошки вредности на етникумите, истакнувањето на своите симболи и воопшто живеењето и развивањето на нивните засебни култури.
Видео Македонија

(ВИДЕО) Савески: Левицата нема да учествува на избори на 24. април во вакви услови

А1он
Очигледно дека граѓаните не се согласуваат со сегашната власт, но не можат да заборават како се однесуваше СДСМ додека беше на власт и тоа може
Македонија

Левица: Собравме 1.000 потписи! Ги поднесуваме документите за регистрација на суд!

А1он
Во понеделник, Левица ќе одржи прес конференција пред Основниот суд 2 по повод поднесувањето на документите за своја регистрација како политичка партија. Досегашните политички партии
Видео Македонија

(ВИДЕО) Честитка од Левица: Додека пратениците пливаат во лој, народот се дави во сиромаштија

А1он
Иницијативниот одбор на Левица им упати новогодишна честитка на пратениците и функционерите и им порача дека во Новата 2016 година ќе се потруди да ги