lekarska komora

Македонија

Лекарска комора: Најостра осуда за говорот на омраза кон лекарите кој го шират одредени структури

А1он
„Докторите од сите нивоа на здравствениот систем во изминатите година и половина активно, одговорно и пожртвувано се борат за зачувување на животите на илјадници пациенти
Македонија

Лекарска комора: Лекарите мора да бидат безбедни на работните места

А1он
Лекарската комора на РСМ истакнува дека лекарите и здравствените работници мора да се чувствуваат безбедно и да бидат безбедни на своите работни места, бидејќи само
Македонија

Проф. д-р Гривчева – Старделова: Лекарите покажаа силна истрајност и несебична грижа за пациентите

А1он
Здравјето е основно човеково право, а секоја личност заслужува да живее здрав живот без оглед на возраст, пол, етничка припадност, економска состојба. Во годината што
Македонија

Лекарска комора: Пациентите со автоимуни и ревматски заболувања се со голем ризик на компликации од Ковид-19, подготвено упатство за нивно вакцинирање

А1он
Пациентите со автоимуни и инфламаторни ревматски болести, како на глобално ниво, така и кај нас, доколку заболат од Kовид-19 имаат повисок ризик да добијат потешки
Македонија

Лекарската комора бара дополнителни рестриктивни мерки

А1он
Комисијата за заразни болести треба сериозно да го земе предвид воведувањето дополнителни рестриктивни мерки и протоколи, бидејќи се наоѓаме во исклучително сериозна состојба, од која
Македонија

Лекарска комора: имињата на лекарите се загарантирано безбедни, конечниот став за родилката од Дебар ќе го донесе министерот

Маја Илиевска-Пачемска
Лекарската комора не ги соопштува имињата на лекарите, кои направиле стручен надзор за случајот на родилката од Дебар, која, по породување со царски рез дома
Македонија

Филипче следната недела ќе каже дали ќе го разреши Асани кој и со дива амбуланта сè уште е директор на болницата во Струга

Маја Илиевска-Пачемска
Министерот за здравство, Венко Филипче, следната недела ќе каже дали Мухамед Асани ќе биде разрешен од функцијата директор на Општата болница Струга, откако Државниот санитарен
Македонија

Асани и со дива амбуланта сè уште е директор на болницата во Струга, Филипче трет месец не го разрешува

Маја Илиевска-Пачемска
Министерот за здравство, Венко Филипче, трет месец не го разрешува Мухамед Асани од функцијата директор на Општата болница во Струга. Во јануари годинава Државниот санитарен
Македонија

Лекарска комора: Најостра осуда за инцидентот во кој беше прегазен лекар и највисока санкција за сторителот

А1он
Лекарската комора најстро го осудува вчерашниот инцидент во кој со тешки повреди се здобил д-р Ѓорѓи Јота, хирург и професор на Медицинскиот факултет во Скопје,
Македонија

Лекарска комора: Пациентите со цироза на црниот дроб имаат голем ризик за смртен исход од Ковид-19

А1он
„Eдна третина од пациентите со Ковид 19 имаат нарушена црнодробна функција, а оние кои имаат цироза на црниот дроб за 32 отсто имаат поголеми шанси