legaliziranje divogradbi

Македонија

Собранието не знае, нема листа кои пратеници гласале за легализација на дивоградбите

Габриела Димковиќ-Мишевска
Јавноста не може да дознае кој пратеник гласал „за“ кој „против“ или бил “воздржан“ за Законот за дивоградби, затоа што како што велат од Собранието,
Македонија

Пендаровски не го потпиша законот за легализација на дивоградби: Тој е спротивен на Уставот

Кристијан Ландов
Претседателот на државата, Стево Пендаровски, не го потпиша указот за прогласување на Законот за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти. На ваквата одлука
Македонија

Охрид реагира: Законот дозволува да се легализираат објекти на државно земјиште

А1он
Во врска со наводите на граѓанската иницијатива Охрид SOS и коментарите на поединци и здруженија во однос на спроведување на Законот за утврдување на правен