kabast otpad

Македонија

Бизнис во Гази Баба: Превозници им наплаќаат на граѓани по 4.000 денари за кабаст отпад, а го расфрлаат на улица, наместо на Вардариште

Орце Костов
Граѓаните во општина Гази Баба ангажираат приватни превозници за собирање на градежниот шут кои речиси никогаш не го носат отпадот во легална депонија туку го
Македонија

„Комунална хигиена“ отсега ќе го собира кабастиот отпад на повик на граѓаните

А1он
Скопското јавно претпријатие „Комунална хигиена“ воведе новитети кај услугата за собирање и транспорт на кабастиот отпад од домовите на граѓаните. Жителите на градот Скопје коишто
Македонија

ЈП „Комунална хигиена“: Граѓаните својот кабаст отпад може да го носат во Центрите за селекција на отпад во Карпош и Вардариште

А1он
ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје информира дека граѓаните својот кабаст отпад, во којшто спаѓа стариот мебел, електронските и електричните апарати, може да го донесат во