jugohrom

Македонија

Од Југохром најавуваат дека е можно годинава да се догради системот за отпрашување

А1он
Петта година изминува откако прекина работата на фабриката за производство на феролегури „Југохром“ во тетовско Јегуновце поради неисполнетите обврски за достигнување на А интегрирана еколошка
Македонија

Отров од Југохром истекува во Вардар, се чека тендер за поправка на пречистителната станица

А1он
Отпадни води од индустриски отпад во зелена и жолта боја, кои потекнуваат од фабриката Југохром и за кои се смета дека содржат канцероген шестовалентен хром,
Македонија

Заев: Југохром нема да биде ставен во употреба без доизградба на филтрите

А1он
Како држава правиме се што е во наша моќ за да го рестартираме Југохром. Го стимулиравме сопственикот, кој е во преговори за продажба на комбинатот
Економија

Југохром не може да работи без филтри

А1он
Инвеститорот има слаб интерес за изградба на неопходните филтри за работа на Југохром од Јегуновце, а комбинатот може да работи само доколку се изградат филтрите,
Економија

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ не мислеше на работниците од Југохром и ги остави без работа

А1он
„Ако ВМРО-ДПМНЕ мислеше на работниците од Југохром немаше да ги остави без работа. Криминалната ВМРО-ДПМНЕ и менторот на Мицкоски, Никола Груевски со години ги лажеше
Економија

Анѓушев: Владата донесе одлука со кредит да го помогне рестартирањето на Југохром

А1он
Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев го посети металуршкиот комбинат Југохром Алзар во Јегуновце, по одлуката на Владата да се
Економија

Се одобрува кредит за Југохром за набавка на филтри против загадување

А1он
Владата на Република Македонија на денешната 104 седница ја задолжи Македонската банка за поддршка на развојот да склучи договор за кредит со Друштвото за производство,