izbor na sudii

Македонија

Седум судии избрани за претседатели на судови потпишаа свечени изјави во Судски совет

А1он
Седум судии денеска во Судскиот совет дадоа свечени изјави како претседатели на повеќе Основни судови од државава. Станува збор за судиите од Основниот граѓански суд
Македонија

Наќе Георгиев и Антоанета Димовска кандидати за членови на Судскиот совет од редот на судиите

Орце Костов
Врховниот судија Наќе Георгиев и судијката од Основниот суд Скопје 2, Антоанета Димовска и официјално се кандидати за избор на членови на Советот од редот
Македонија

95 пријави од судии за 6 места во скопска Апелација

Васко Маглешов
Вкупно 95 пријави од судии стигнале за 6 непополнети судиски места во Апелацискиот суд во Скопје, потврдија од Судскиот совет за „А1 он“. Најголем дел