imeto

Македонија

ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ се обвинуваат за името

А1он
Продолжуваат препукувањата на релација ВМРО-ДПМНЕ-СДСМ за името. „Изјавата на Црвенковски дека СДСМ прифаќа било какво решение што не задира во идентитетот, за Груевски е лицемерна.Црвенковски
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Зошто Црвенковски не го реши проблемот со името досега?

А1он
Прашањето за идентитетот било составен дел од преговорите кој Црвенковски во изминатите години ги има водено, а тоа се гледа што во сите досегашни предлози
Македонија

Георгиевски: Република Северна Македонија е достоинствено решение

А1он
Лидерот на ВМРО-НП, Љубчо Георгиевски, го понуди предлогот „Република Северна Македонија“, кој вели дека е достоинствено решение за надминување на името БЈРМ со што би