hec

Економија

Државата ќе им го даде ХЕЦ Тиквеш на Грците во замена за стар и амортизиран Чебрен кој ќе го добие после 60 години

Орце Костов
Хидроцентралата „Тиквеш“ е целосно амортизирана, а државата како самостоен инвеститор не успеала да ги ги реализира проектите во енергетиката и затоа Владата се откажа од
Економија

Анѓушев: Во финална фаза подготовките за објавување тендер за изградба на ХЕЦ Чебрен преку ЈПП

А1он
Подготовките за објавување на тендер за изградба на хидро електраната Чебрен по принцип на јавно приватно партнерство (ЈПП) се во финална фаза, порача вицепремиерот за
Економија

Во ХЕС „Црн Дрим“ за два месеца произведени 58 милиони квч струја

А1он
Хидроелектраните „Шпиље“ кај Дебар и „Глобочица“ кај Струга, кои го сочинуваат Црнодримскиот слив, во првите два месеца од годинава оствриле произвоство од 58 милиони киловат