godisen odmor

Македонија

Заев, Филипче, Спасовски и Маричиќ се на годишен одмор до 12 август

А1он
„Во периодот од 3 до 12 август дел од членовите на Владата ќе искористат денови од годишен одмор. Владата секојдневно ги извршува сите свои функции,
Економија

Старите одмори само на ослободените од работа се сметаат за искористени, останатите ќе може да ги користат

Маја Илиевска-Пачемска
Родители на деца до 10 години, трудници и хронично болни кои се ослободени од работа по воведувањето на мерките за заштита и спречување на ширењето
Македонија

Судската и обвинителската служба има право да го искористи ланскиот одмор до крајот на мај

А1он
На предлог на Министерството за правда, Владата денеска донесе Уредба со законска сила за примена на Законот за судска служба за време на вонредна состојба,
Економија

Стариот одмор во приватните компании мора да го искористат само хронично болните, бремените и оние кои се дома оти чуваат дете до 10 години

Маја Илиевска-Пачемска
Неискористените годишни одмори од 2019 година како и првиот дел од одморот за 2020 година задолжително треба да ги користат само вработените во приватните компании
Македонија

ССМ предага неискористениот одмор за 2019 и дел од одморот за 2020 да се искористат во април

А1он
Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) предлага неискористениот годишен одмор за 2019 година и делот од годишниот одмор за 2020 година да се искористат во