fon

Македонија

Сенатот на Универзитетот ФОН донесе одлука за доделување на почесен докторат на Влатко Стефановски

А1он
Сенатот на Универзитетот ФОН, на седницата одржана на 15 јуни 2017 година, донесе одлука за доделување на почесен докторат (Doctor Honoris Causa) на Влатко Стефановски,
Македонија

(ФОТО) Универзитетот ФОН отвори студентски дом по светски стандарди

А1он
Поставени светски стандарди на високото образование во Македонија. Универзитетот ФОН синоќа со свечен прием го пушти во употреба новоизградениот студентски дом на површина од 20.000
Македонија

Владо Камбовски избран за нов ректор на ФОН

А1он
Сенатот на Универзитетот ФОН на денешната седница едногласно го избра Академик Владо Камбовски за нов Ректор на Универзитетот. Досегашниот Ректор проф.д-р Александар Николовски, ќе биде