Владо Камбовски избран за нов ректор на ФОН

Од:

Сенатот на Универзитетот ФОН на денешната седница едногласно го избра Академик Владо Камбовски за нов Ректор на Универзитетот.

dobivaj vesti na viber

Досегашниот Ректор проф.д-р Александар Николовски, ќе биде директор на Докторските студии на ФОН.

Истовремено сенатот ги изгласа и проф.д-р Симе Арсеновски како Проректор на Универзитетот, доц.д-р Катерина Апостолска како нов Декан на Факултетот за Дизајн и мултимедија и проф.д-р Зоран Гацовски за нов Декан на Факултетот за информатика.

Кадровите промени на Универзитетот се извршени согласно 5 годишната стратегија на ФОН за приближување кон Лисабонската агенда и стратегијата за регионален развој.

Би можело да ве интересира

Прв академски час на 20-та генерација на студенти на Американскиот универзитет на Европа – ФОН за 2022/2023 година

Ана Ололовска

Промовирани двојните дипломи на АУЕ – ФОН со меѓународни универзитети од Германија, Франција, Бугарија и Израел

Ана Ололовска

Американскиот универзитет на Европа-ФОН му додели титула „Doctor Honoris Causa“ на европратеникот Илхан Ќучук

Академијата за сајбер безбедност на АУЕ-ФОН станува атрактивна во регионот

Американскиот универзитет на Европа-ФОН станува дел од елитата на универзитети за сајбер безбедност!

Горан Наумовски

Со подготвителната настава за државна матура организирана од АУЕ – ФОН, матурантите остварија одлични резултати во јунскиот испитен рок