fon

Македонија

Активно вклучување на научните сознанија и кадровските капацитети од високообразовните институции при креирање на јавните политики

А1он
Американскиот универзитет на Европа – ФОН во рамките на активностите за одбележување на 19 години од своето постоење, денеска организираше дебата на тема „Улогата на
Македонија

АУЕ – ФОН со експерти од Израел ќе формираат регионална академија за сајбер безбедност

А1он
Американскиот универзитет на Европа – ФОН во соработка со експерти од Израел и МЕНОРА ЕНКИДУ, ќе формира заедничка регионална академија за сајбер безбедност, сместена во
Македонија

Министерката за одбрана во работна посета на АУЕ-ФОН

А1он
Министерката за одбрана на Република Северна Македонија, Славјанка Петровска денеска оствари работна посета на Американскиот Универзитет на Европа-ФОН. Посетата на министерката која е резултат на
Македонија

АУЕ-ФОН со подготвителна настава им помага на средношколците за подобри резултати на државната матура

А1он
Американскиот универзитет на Европа-ФОН имајќи ги предвид постојаните промени во наставата заради пандемијата, односно следење online или со физичко присуство, ќе овозможи подготвителна настава за
Магазин

„SWEET SUPPORT FOUNDATION“ отпочна со своите активности за потребите на децата со нетипичен развој

А1он
Подигнување на јавната свест за потребите на децата со нетипичен развој, нивна целосна инклузија во општеството почнувајќи од образование, здравство, вработување, како и подобрување на
Македонија

Интензивна соработка помеѓу институциите и невладиниот сектор за заштита на жртвите од семејно насилство

А1он
На конференција на тема „Жената како жртва на насилство- механизми за заштита и помош од институциите“, организирана денеска од страна на АУЕ – ФОН, учесниците
Македонија

Продлабочување на меѓународна соработка помеѓу земјите од регионот и пошироко, за сузбивање на тероризмот

А1он
„Насилниот екстремизам претставува најексплоатираната база за терористичко делување. Затоа од огромна важност е воочување на потребите и причините што можат да доведат до оваа појава,
Македонија

Прв академски час на Американскиот универзитет на Европа – ФОН

А1он
На свечена церемонија оддржана на ден 04.10.2021 година, се одржа првиот академски час за новата генерација на студенти во академската 2021/22 година на Американскиот универзитет
Македонија

Американскиот Универзитет на Европа ФОН инвестира пет милиони евра за подобро образование

А1он
Американскиот Универзитет на Европа-ФОН (АУЕ-ФОН) инвестира повеќе од 5 милиони евра во подобро образование за своите сегашни и идни студенти. Како дел од инвестицијата, Универзитетот
Македонија

Американски Универзитет на Европа-ФОН – Наскоро нов факултет за Физиотерапија

А1он
Во рамките на трансформацијата што се случува на Американскиот Универзитет на Европа – ФОН, во соработка со Мајами универзитетот од Охајо, САД, се очекува да