Следно поглавје „Студирај на АУЕ – ФОН, плати како на државен”

Од:

Доколку праксата за време на студирањето Ви е подеднакво важна колку и теоријата и сакате одговор од професорот на секое поставено прашање, во било кое време, ова е ШАНСА за секој матурант! Американскиот Универзитет на Европа – ФОН стартува со кампањата „СТУДИРАЈ НА АУЕ – ФОН, ПЛАТИ КАКО НА ДРЖАВЕН” за ранo пријавување на матуранти.

dobivaj vesti na viber

Кампањата е наменета за сите матуранти кои што се заинтересирани да студираат на некои од факултетите на АУЕ – ФОН, a целта е да се даде можност и олеснителност во студирањето.

АУЕ-ФОН со кампањата уште еднаш покажа дека безрезервно се залага за сите амбициозни млади, кои го разбираат квалитетот на образованието, па така следејќи ги светските стандарди, им дава можност на идните академски граѓани да заштедат финансии, а при тоа во текот на своето високо образование да добијат знаење и квалитетно образование од престижниот наставен кадар, кој зад себе има богата истражувачка дејност.

Заинтересираните матуранти ќе имаат можност преку апликацијата на веб страницата на АУЕ-ФОН да остават свои лични податоци, а пријавените ќе бидат контактирани во рок од 48 часа.

Со овој начин на аплицирање, АУЕ – ФОН го применува холистичкиот, односно индивидуалниот пристап за упис на кандидатите врз основа на однапред утврдени критериуми како што се на пример: остварен успех, лични способности, квалитети и останати вредности. По разгледување на сите критериуми заедно,  студентите ќе бидат известени за поволностите и условите за студирање.

Слоганот за целокупната уписна кампања на Американскиот универзитет на Европа – ФОН за оваа академска година е „NEXT CHAPTER”.

Поволностите од кампањата за рано пријавување на матуранти „СТУДИРАЈ НА АУЕ – ФОН, ПЛАТИ КАКО НА ДРЖАВЕН” може да се искористат само во месец април.

Ова е одлична можност за студентите да го променат своето гледиште на  студирањето, кое не треба да биде само потреба, туку уживање, а придобивките што ќе ги добијат на АУЕ-ФОН се индивидуален пристап и комуникација со наставниот кадар, практична настава, работа за време на студиите и уште многу позитивни аспекти кои го издвојуваат овој универзитет од останатите во нашата земја.

Пријавете се и станете дел од големото семејство на АУЕ-ФОН!

Повеќе информации за кампањата која трае од 01 до 30 април, може да се добијат на телефонскиот број 076/22 55 44 или на fon.edu.mk

 

 

 

*ПР текст

Би можело да ве интересира

Прв академски час на 20-та генерација на студенти на Американскиот универзитет на Европа – ФОН за 2022/2023 година

Ана Ололовска

Промовирани двојните дипломи на АУЕ – ФОН со меѓународни универзитети од Германија, Франција, Бугарија и Израел

Ана Ололовска

Американскиот универзитет на Европа-ФОН му додели титула „Doctor Honoris Causa“ на европратеникот Илхан Ќучук

Академијата за сајбер безбедност на АУЕ-ФОН станува атрактивна во регионот

Американскиот универзитет на Европа-ФОН станува дел од елитата на универзитети за сајбер безбедност!

Горан Наумовски

Со подготвителната настава за државна матура организирана од АУЕ – ФОН, матурантите остварија одлични резултати во јунскиот испитен рок