kiber bezbednost

Македонија

АУЕ – ФОН со експерти од Израел ќе формираат регионална академија за сајбер безбедност

А1он
Американскиот универзитет на Европа – ФОН во соработка со експерти од Израел и МЕНОРА ЕНКИДУ, ќе формира заедничка регионална академија за сајбер безбедност, сместена во
Свет

Новиот центар на ЕУ за кибербезбедност ќе биде во Букурешт

А1он
Новиот Европски центар за компетентност и мрежата на центри за интернет-безбедност ќе бидат во Букурешт. Идниот центар ќе одвои европско и национално финансирање за истражување