АУЕ-ФОН со подготвителна настава им помага на средношколците за подобри резултати на државната матура

Од:

Американскиот универзитет на Европа-ФОН имајќи ги предвид постојаните промени во наставата заради пандемијата, односно следење online или со физичко присуство, ќе овозможи подготвителна настава за сите средношколци кои треба да полагаат државна матура. Подготвителната настава е без финансиски трошок и има за цел да се опфати потребниот материјал, а учениците навремено да се подготват за полагање на државната матура со која го заокружуваат своето средно образование.

dobivaj vesti na viber

Подготвителната настава ќе ја реализираат еминентни и докажани универзитетски професори од АЕУ-ФОН по следните предмети: македонски јазик и литература, странски јазик (англиски, француски, германски и руски), математика и ликовна уметност.

Наставата започнува од 5 март и ќе трае сè до исполнување на целиот фонд на часови. Заинтересираните средношколци можат да аплицираат за еден или повеќе предмети, во зависност од потребите за подготовка.

Сите средношколци можат да аплицираат за дополнителна настава на следниот линк fon.edu.mk, по што ќе бидат веднаш контактирани.

АЕУ-ФОН им посакува среќа на матурантите и успех во новите животни предизвици!

Би можело да ве интересира

Прв академски час на 20-та генерација на студенти на Американскиот универзитет на Европа – ФОН за 2022/2023 година

Ана Ололовска

Промовирани двојните дипломи на АУЕ – ФОН со меѓународни универзитети од Германија, Франција, Бугарија и Израел

Ана Ололовска

Американскиот универзитет на Европа-ФОН му додели титула „Doctor Honoris Causa“ на европратеникот Илхан Ќучук

Академијата за сајбер безбедност на АУЕ-ФОН станува атрактивна во регионот

Американскиот универзитет на Европа-ФОН станува дел од елитата на универзитети за сајбер безбедност!

Горан Наумовски

Со подготвителната настава за државна матура организирана од АУЕ – ФОН, матурантите остварија одлични резултати во јунскиот испитен рок