euromaks resursi

Економија

Еуромакс Ресоурцес: Сите судски постапки во однос на концесијата „Иловица 6“ решени се во наша полза, Владата е должна да донесе одлука по барање за спојување на концесиите

А1он
Сите судски постапки иницирани од активностите на Владата во однос на концесијата „Иловица 6“ сега се решени во наша полза, Владата е должна да донесе
Економија

Еуромакс Ресоурцес: За да доставиме ревидирана и дополнета Студија за влијание врз животната средина неопходно е претходно да се донесе одлука за спојување на концесиите

А1он
Во врска со коментарите дека целосно расчистување на сите дезинформации и заблуди креирани во врска со идниот рудник за бакар „Иловица – Штука“ ќе биде
Економија

Еуромакс Ресоурцес со писмо до МЖСПП: Во рудникот „Иловица – Штука“ нема да се користи цијанид, планираме „суво јаловиштe“ и нов водоводен систем за локалното население

А1он
Со писмо адресирано до министерот за животна средина и просторно планирање, г-ѓата Каја Шукова, Еуромакс Ресоурцес ги расчистува сите дилеми и заблуди кои во изминатиов
Економија

Отворено писмо од Еуромакс Ресоурцес до СКМ, МАР и Советот на странски инвеститори

А1он
„Обична хипокризија е што за значењето на рударството се зборува во суперлативи само на „28-ми Август – Денот на Рударите“ селективно коментирајќи и посетувајќи ги
Економија

„Еуромакс“ објави дека е повлечено одобрувањето за спојување на концесиите

А1он
Euromax Resources Ltd, Ванкувер, – (TSX: EOX): („Еуромакс“ или „Компанијата“) објави дека Владата на Република Северна Македонија донесе одлука со која го повлече претходно одобреното
Економија

Еуромакс Ресоурцес: Најавената одлука за повлекување на донесената одлука за спојување на концесиите би бил преседан кој воведува правна несигурност кај инвеститорите и недоверба во владеењето на правото

А1он
По однос на најавата за повлекување на одлуката за спојување на двете концесии, треба прво да почекаме истата да биде објавена, за да се види
Економија

Еуромакс Ресоурцес: Најавената одлука за повлекување на донесената одлука за спојување на концесиите би бил преседан кој воведува правна несигурност кај инвеститорите и недоверба во владеењето на правото

А1он
По однос на најавата за повлекување на одлуката за спојување на двете концесии, треба прво да почекаме истата да биде објавена, за да се види
Економија

Државата на чекор до нова арбитража, „тешка“ милијарда евра

А1он
Владата ја поништи одлуката донесена од пред еден месец за спојување на концесиите за ископ на минерални суровини на „Еуромакс ресоурцес“. Ова го соопшти денеска
Македонија

„Еуромакс Ресоурцес“: Бордот на директори и правниот тим ќе одлучат како ќе се заштитат нашите права како инвеститори

А1он
Еуромакс Ресоурцес со особено внимание ја следи разврската за остварувањето на нашите права како инвеститор. Во таа насока, ќе почекаме сите одлуки кои што се