drzaven sanitaren i zdravstven inspektorat

Македонија

Координиран вонреден инспекциски надзор на штипска Ортопедија

А1он
Епидемиолози од Институтот за јавно здравје-Скопје, но и тим од Државниот санитарен и здравствен инспекторат од утринава се во штипската Клиничка болница, со цел да
Македонија

Костов: На Траума центарот во ГОБ „8 Септември“ на секое дежурство по две до три операции

А1он
На Траума центарот при ГОБ „8 Септември“ не се случило итен пациент да чека ред за операција, скоро на секое дежурство има по две до
Истражувања Македонија

Откриени 16 фирми во кои инспекторот Шуменковски неовластено уништувал храна и пијалаци

Маја Илиевска-Пачемска
Охридскиот санитарен инспектор Новица Шуменковски неовластено уништувал храна и пијалаци во најмалку 16 фирми. Инспектори од Управата за финансиска полиција на овој случај работат од