crm

Македонија

ЦРМ: Власта да обезбеди слободно известување за изборниот процес, а новинарите да известуваат професионално Скопје

А1он
Центарот за развој на медиуми на новинарите и медиумските работници им го честита Светскиот ден на слободата на медиумите – 3 Мај, и се приклучува
Македонија

ЦРМ: Бесплатната правна помош за новинари и медиуми од годинава ќе се финансира „по случај“

А1он
Центарот за развој на медиуми (ЦРМ) денеска соопшти дека, програмата „Бесплатна правна помош за новинари и медиуми тужени за навреда и клевета“, што е финансирана
Македонија

ЦРМ: АВМУ не ги почитува законските обврски по иницијативата за доделување дозвола за емитување

А1он
Центарот за развој на медиуми го објави вториот извештај од мониторингот на работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и Програмскиот совет на
Македонија

ЦРМ: Најостро го осудуваме синоќешниот напад врз новинарите и медиумите

А1он
„Центарот за развој на медиуми најостро го осудува синоќешниот атак врз новинарите и медиумите во Собранието на РМ. Надлежните институции -МВР, Јавното обвинителство и судовите
Македонија

ЦРМ: Осуда за кукавичкиот напад врз екипата на а1он.мк

А1он
„Центарот за развој на медиуми најостро најжестоко го осудува вчерашниот напад на новинарите на информативниот портал А1он.мк од страна на учесници на протестот „За заедничка
Македонија

ЦРМ: Поддршка за борбата на новинарите од „МПМ“

А1он
„Центарот за развој на медиуми го поддржува штрајкот на новинарите во „Вест“, „Дневник“ и „Утрински весник“ во најголемата медумска издавачка куќа „Медиа принт Македонија“. На
Македонија

ЦРМ: Одлуката на ЕСЧП е значајна победа во борбата за слобода на изразувањето во Македонија

А1он
„Центарот за развој на медиуми ја поздравува одлуката на Европскиот суд за човекови права во Стразбур целосно да ги прифати аргументите на шестте новинари кои
Македонија

НВО Инфоцентар до Основен суд 2: Опстојуваме на анализата за судските случаи за навреда и клевета

А1он
НВО Инфоцентарот опстојува на сите заклучоци од последната анализа на судските случаи за навреда и клевета во кои се вклучени политичари, објавена на 20 јануари
Македонија

Основен суд 2 ги демантира наводите од анализата на НВО Инфоцентар и ЦРМ

А1он
Основниот суд Скопје 2 ги демантира наводите од истражувањето на НВО Инфоцентар и Центарот за развој на медиуми, објавени во текстот „Политичари и функционери се
Македонија

ЦРМ: Нови тужби против новинарите, a намален медиумски интерес

А1он
Според податоците на основните судови, што НВО Инфоцентарот и ЦРМ, ги добија преку пристапот до информации од јавен карактер, во периодот од две години, ноември