bnr

Uncategorized

Бугарско МНР: Фактите ќе покажат дали случајот во Струга е кривично дело од омраза

Орце Костов
Министерството за надворешни работи добило информација за напад извршен денеска врз претседателот на здружението на месни Бугари во Северна Македонија – „Шемето“ од градот Струга.
Македонија

(ВИДЕО) Андреева-Малкова од БНР: Чекаме Бугарите да бидат впишани како рамноправен народ во Уставот на Македонија

Орце Костов
Бугарија со внимание следи кога ќе стартува процесот на уставни измени и очекува Бугарите бидат впишани како рамноправен народ со другите народи во Македонија. На