besnilo

Македонија

Убивале кучиња со чекан по глава за да земат награда од 500 денари во кампањата на АХВ „Стоп беснило“

Мери Јордановска
Десет кучиња кои биле пријавени за угинати по пријави на бесплатниот телефонскиот број на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) за сомнежи за беснило, фактички
Македонија

Атанасов: Сопствениците имаат обврска да ги вакцинираат своите домашни миленици против беснило

А1он
Сопствениците на домашни миленици имаат обврска да го вакцинираат својот домашен миленик против беснило, болест опасна по здравјето и животот на милениците и луѓето, што
Македонија

Светскиот ден за борба против беснило одбелжан со едукативен настан

А1он
Со промотивно-едукативен настан кој денеска се одржа во Градски парк во Скопје, Агенцијата за храна и ветеринарство го одбележа Светскиот ден на борба против беснило,
Македонија

ААПЖ: Демант за наводното постоење на беснило во Македонија

А1он
„Алармираме да запрат шпекулациите во јавноста дека во населбата Радишани е откриено беснило кај две мачки, информација која што во целост е непроверена и пласирана
Македонија

Утврден сомнителен случај на беснило кај мачка во Радишани

А1он
Агенцијата за храна и ветеринарство на Република Македонија во понеделникот, на 13 мај, утврди сомнителен случај на беснило кај улична мачка од подрачјето на скопската населба Радишани.