berzi

Економија

Светските берзи пораснаа, се очекува намалување на каматите

А1он
На светските берзи цените на акциите силно пораснаа минатата недела, благодарение на очекувањата на инвеститорите дека европските и британските централни банки ќе ги намалат каматните
Економија

Светски берзи: Зајакнат доларот, цената на нафтата порасна

А1он
Повеќето азиски берзи забележаа пад на цените на акциите денес, како што направија на Волстрит претходниот ден, додека кинеските берзански индекси силно се зголемија откако
Економија

Светски берзи: Доларот ослабе, цената на нафтата благо порасна

А1он
На азиските берзи цените на акциите пораснаа, најмногу на кинеските пазари, бидејќи тамошните власти најавија нови мерки за стимулирање на растот на втората по големина
Економија

Светски берзи: Доларот зајакна, цената на нафтата благо падна

А1он
На повеќето Азиски берзи цените на акциите утринава пораснаа бидејќи инвеститорите се надеваат на нови стимулативни мерки во кинеската економија, додека вредноста на доларот благо