evropski berzi

Економија

Најголем пад на еропските берзи во изминатите седум месеци

А1он
На европските берзи денеска наутро цените на акциите паднаа на најниско ниво во изминатите седум месеци, бидејќи инвеститорите стравуваат од натамошна ескалација на тензиите меѓу
Економија

Европските берзи ја започнаа неделата со добивки и покрај Омикрон

А1он
Главните индекси на водечките европски берзи се зголемија во трговската недела и покрај широко распространетата загриженост за новооткриената верзија на коронавирус Омикрон. Во Париз, SAS
Економија

Индексите на европските берзи бележат раст во претходните четири дена

А1он
Европските берзи растат четврти ден по ред на очекувањата дека пандемијата на коорнавирусот наскоро може да го губи здивот. Вниманието на инвеститорите, истовремено, е фокусирано