dolar

Економија

Светски берзи: Зајакнат доларот, цената на нафтата порасна

А1он
Повеќето азиски берзи забележаа пад на цените на акциите денес, како што направија на Волстрит претходниот ден, додека кинеските берзански индекси силно се зголемија откако
Економија

Доларот зајакна, цената на нафтата порасна

А1он
На повеќето Азиски берзи цените на акциите паднаа, додека доларот зајакна откако претседателот на ФЕД Џером Пауел рече дека централната банка внимателно ќе ги намали
Економија

Светски берзи: Доларот ослабе, цената на нафтата благо порасна

А1он
На азиските берзи цените на акциите пораснаа, најмногу на кинеските пазари, бидејќи тамошните власти најавија нови мерки за стимулирање на растот на втората по големина
Економија

Светски берзи: Доларот зајакна, цената на нафтата благо падна

А1он
На повеќето Азиски берзи цените на акциите утринава пораснаа бидејќи инвеститорите се надеваат на нови стимулативни мерки во кинеската економија, додека вредноста на доларот благо
Економија

Доларот зајакна, цената на нафтата порасна

А1он
На азиските пазари денеска берзанските индекси паднаа трет ден по ред, додека вредноста на доларот во однос на кошницата валути достигна највисоко ниво во последните