avmu

Македонија

АВМУ го осуди нападот врз новинарска екипа од МРТ

А1он
„Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го осудува нападот врз новинарската екипа на информативната програма на Првиот телевизиски програмски сервис на Македонската радио телевизија
Македонија

АВМУ со нова опрема ги мониторира медиумските содржини

А1он
Со нова опрема Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиуски услуги (АВМУ) технички го осовремени системот за снимање, чување и прегледување на програмските содржини емитувани на
Македонија

Нова опрема за мониторинг на медиумските содржини

А1он
Нова опрема за мониторинг на медиумските содржини, финансирана од Европската унија, денеска ќе биде пуштена во употреба во Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.
Македонија

Поведени прекршочни постапки против Сител и ТВ Нова

А1он
Ад-хок телото за мониторирање на медиумите со три гласа „за“ и еден „против“ одлучи Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ААВМУ) да поведе прекршочна
Македонија

Нема прекршочни постапки за радиодифузерите во првиот период

А1он
Привремената комисија за следење на медиумското преставување на денешната седница реши да не поднесе предлози за прекршочни пријави против радиодифузерите до Агенцијата за аудио и
Македонија

АВМУ и ДИК се состанаа во врска со претстојните избори

А1он
Членовите на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и на Државната изборна комисија (ДИК) денеска одржаа состанок за меѓусебно информирање и продолжување на
Македонија

Изборните активности тема на состанокот на АВМУ и ДИК

А1он
Членовите на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и на Државната изборна комисија денеска ќе одржат работен состанок. На состанокот, како што соопшти
Македонија

Заев до АВМУ: Да се измени текстот за Методологијата, кршите закон

А1он
Претседателот на СДСМ, Зоран Заев испрати Барање до Агенција за аудио и аудиовизулени медиумски услуги за измена на Нацрт-текстот на Методологија за мониторинг на изборното
Македонија

Демант од Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги до СДСМ

А1он
„Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги остро ги демантира наводите изнесени во денешното соопштение за јавност на СДСМ, во кое се наведува дека СДСМ