avalon

Култура

„Авалон“ без поддршка од Министерството за култура

А1он
Во Годишната програма на поддржани проекти од културата која Министерството за култура ја објави денеска, ја нема Авалон продукција. Сопственикот Бобан Милошески во изјава за
Култура

Признание за придонес во туризмот на „Авалон продукција“

А1он
Министерството за економија на Република Македонија додели признание за голем придонес во областа на туризмот на „Авалон продукција“, за фестивалот „OHRID CALLING“. По повод Светскиот
Култура

Одбележани 70 години од првата стихозбирка на Конески и 25 години од неговата смрт

А1он
Научен собир по повод 70-годишнината од објавувањето на првата стихозбирка на Блаже Конески „Земјата и љубовта“ и 25 години од неговата смрт се одржа денеска