ane laskoska

Македонија

Лашкоска: Јованоски распишува два тендери за иста работа

А1он
Ане Лашкоска од ВМРО ДПМНЕ денеска во Прилеп одржа прес конференција за градбата на мостот во Сточен пазар. „Ако вените и артериите се крвотокот на
Македонија

По 150 илјади евра за патни трошоци – пратеници рекордери во поминати километри

Мери Јордановска
Од 11 илјади евра до 153 илјади евра земале пратениците за патни трошоци за патувања во земјата, во периодот од 2010 до 2019 година, покажуваат
Истражувања Македонија

Лашкоска и Манаскова ги раскинуваат договорите за станови под кирија

Двајца пратеници, кои изнајмуваа станови под кирија, побарале да ги раскинат договорите минатиот месец, потврдија и официјално од Собранието. Ова следува по објавувањето на сторијата
Македонија

Лашкоска: Очекувам во мирна атмосфера да се донесе одлука за одржување на Конгресот

А1он
Очкеувам во мирна атмосфера да биде донесена одлука и закажаниот Конгрес за викендов во Валандово да се одржи, изјави од пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ, пратеничката