alkohol

Магазин

Алкохолот го спречува опоравувањето од трауматичните настани

А1он
Хроничното опивање доведува до ослабување на когнитивните центри кои ги контролираат емоциите. Зачестеното опивање може да доведе до „куршлус“ во мозокот и тешко опоравување од
Магазин

Видео: Мртов пијан влетал во прозорецот имитирајќи го Супермен

А1он
Можеби го понесла музиката, а можеби се работи за некоја опклада. После испиениот алкохол, ова момче како да останало без ронка памет. Посакал да го
Магазин

Формата на пивската чаша влијае на брзината на пиење

А1он
Студијата објавена во списанието Plos One покажува дека луѓето пијат многу побрзо од заоблени чаши во споредба со рамните, а истражувачите сметаат дека тоа се