foto

Култура

Фотографијата „Минхен“ победи на студентскиот онлајн-натпревар за Денот на Европа

А1он
Фотографијата „Минхен“ на Никола Чамовски е победник на студентскиот онлајн-натпревар за најдобра фотографија по повод одбележувањето на Денот на Европа на тема „Најдобар европски град“,
Култура

Промовирана книгата „Дванасет македонски фотограф(к)и“

А1он
Книгата „Дванасет македонски фотограф(к)и“, заедничко дело на авторите Драги Неделчевски од Тетово и Никола Гелевски од Скопје беше промовирана во Тетово. Дванаесетмината фотограф(к)и се претставени
Култура

Промовирана фотомонографија „Црвениот виор на Тоде Ивановски“ од авторот Данка Јанковска

А1он
„Црвениот виор на Тоде Ивановски“ е фотомонографија, збирка од фотографии од ликовното творештво и искажувања на луѓе во чии сеќавања е врежан ликот на Тоде
Култура

Бесплатен курс за уметничка фотографија на Фото кино клуб „Козјак“ – Куманово

А1он
Фото кино клуб „Козјак“ од Куманово и годинава ја организира бесплатната школа за уметничка фотографија, која ќе стартува од утре и ќе трае наредните три
Култура

Граѓански Центар АктивУм објави конкурс за фотографии за старо и ново Куманово

А1он
Граѓански Центар „АктивУм“ од Куманово објави конкурс за прибирање фотографии кои го документираат Куманово. Право на учество имаат сите граѓани кои можат да достават четири
Магазин

Мајкл Волф: Човекот кој пронајде убавина во огромните градови

А1он
Би-би-си Импозантните блоковски населби со збиени прозори и згради во Хонг Конг – станаа симбол на станбената криза и десетици илјади семејства кои во овој
Култура

„Народните носии низ објективот на Тошо Дабац“ – фотоизложба од Хрватска

А1он
Во Центарот за култура-Битола вечер ќе биде отворена изложба со 32 избрани фотографии на народни носии од Тошо Дабац (1907-1970), еден од најистакнатите фотографи од